vineri, 29 aprilie 2011

CUM SA FACI O SERA ?

Daca ai putin timp la sfarsit de sapatamana sau dupa orele de munca reusesti sa construiesti o sera si singur, poate cu putin ajutor.In orce piata sau magazin specializat cu asa ceva gasesti lemne , folie de naylon si niste suruburi  de cumaparat.Trebuie doar sa te hotarasti si sa te aapuci de treaba.
Mai ai nevoie de un teren expus la soare ferit de vant daca se poate si poti incepe lucrarile.

Sera mea are 4m lungim si 3m latime,inaltimea e mai mare decat al o sera normala,am considerata ca asa e mai bine pentru terenul meu care este in panta.
Prima data am facut schela pentru acoperis,lemnele fiid prinse intre ele cu suruburi pentru lemn.Daca aveti o masina de insurubat va usurati munca.

Se masoara terenul si se bat cu ajutorul unui baros stalpii de sustinere.Se pune acoperisul si se acopera cu folia de naylon,preferabil ca folia sa fie cat mai mare nu din mai multe bucati pe cat posibil.



Se fixeaza naylonul cu niste cuie mici se retuseaza lungimea,colturile.Ne mai trebuie o usa si gata.




La treaba, ramane totusi sapatul pamantului care mentionez nu a fost foarte usor datorita faptului ca de trei ani pamantul a fost acoperit de gazon.Dupa ce am scos iarba am inprastiat vreo trei saci de gunoi de grajd,ingrasamant special pentru legume si insecticid pentru vietuitoarele din pamant urmat de sapat si de greblat.
Inca din februarie am pus seminte pentru rasaduri care au crescut foarte frumos de am putut sa plantez imediat in sera.Dar inainte de plantare am instalat un sistem de irigare sa-mi usurez munca.Sistemul de irigare este foarte important intro sera,trebuie montat in asafel incat toate plantele sa fie udate.
Peste cateva zile voi reveni cu alte poze cu evolutia plantelor din sera.